Már saját oldala van a Twitteren annak az orosz hídnak, mely már 150 áldozatot szedett nyomorult magassága miatt. Az oroszországi Szentpéterváron található az a felüljáró, mely alatt csupán 2,7 méterig férnek el járművek. Rengeteg videó van fent, amin bajba került autósok szerencsésebb esetben visszafordulnak, kevésbé szerencsés esetben pedig leborotválják a tetőt. Ráadás, hogy a korlátozott magasságot jelző táblát sem vitték túlzásba, szinte alig látszik.

A képek és a videók tanulsága szerint nem csak a kamionok és buszok vannak bajos helyzetben a szakaszon, hanem egy magasabb furgon is csak hatalmas szerencsével fér csak el a 2,7 méteres korlátozás alatt. Idén elég erős éve van a hídnak, májusig 14 jármű járt pórul alatta.

Szomorú, de sajnos itthon sem példa nélküli az eset, a legfrissebb baleset egy busszal történt Budapesten, a Felsőcsatári úti aluljáró előtti korlátozó kapunál. A Setra fedélzetén 50 ember utazott, akik közül 20-an szenvedtek könnyebb, nyolcan pedig súlyos sérüléseket.