Laser Compo – ez így senkinek nem mond semmit. Ha viszont azt mondom, Motocompo, az elhivatott és főleg idős motorrajongók máris hegyezni kezdik a fülüket: a Honda Motocompo a 80-as évek elején készült és gyártott mikro-robogó, amelyet összehajtva akár a japán városi törpeautók parányi csomagtartójában is el lehetett helyezni.

Ilyen volna, ha az IKEA motorkerékpárt árulna… 1

Az eredeti Honda Motocompo. A képre kattintva a Laser Compo fotóit csodálhatod meg.

Ezt a mérnöki bravúrt építette most meg a Kirkshop nevű vállalkozás, az eredetinél is kisebb, 1:6 méretarányban, lézerrel méretre vágott falemezekből.

A Kirk Shinmoto által tervezett építőkészlet 180 darabból áll, a rettentő részletes összeszerelési utasítást követve állítólag 2-3 óra alatt kerekekre állíthatjuk a juhar- és diófalemezekből készült, tenyérnyi (20 cm hosszú) motorocskát.

Ilyen volna, ha az IKEA motorkerékpárt árulna… 2

Üzemanyagtartály, olajtartály, hűtőbordák, ülésmozgató mechanizmus – minden stimmel!

A legszebb, hogy működő (ha nem is járóképes) szerkezetről van szó. A kormány leszerelhető, az ülés behajtható, mint az eredetin, a kerekek forognak, és a vázban ott pihen a 2,5 lóerős egyhengeres blokk miniatűr makettje. Stimmelnek a rugóstagok, a hangtompító és a berúgókar, van oldalsó és központi támasz – mindez 70 dollárért. Illetve egyelőre semennyiért, mert akkora az érdeklődés a makett iránt, hogy a mester átmenetileg felfüggesztette az értékesítést.

Ilyen volna, ha az IKEA motorkerékpárt árulna… 3