A Nissan Qashqai a világ egyik legnépszerűbb crossovere, melyből rengeteg fut az utakon, és a legtöbb szinte beleszürkül a forgalomba. Ez a veszély nem fenyegeti a Severn Valley Motorsport által épített Qashqait. Már korábban is hallhattuk arról, hogy a tuningcég elhatározta, hogy megépíti a világ leggyorsabb crossoverét, és akkor rögtön szétkapták a hétszemélyes verziót. Nem az 1,6 literes turbódízelt kezdték el reszelni, hanem inkább alápakolták a GT-R hajtásláncát.

A biturbó V6-os ereje és összkerékhajtása bizonyára önmagában is elég lett volna, hogy messze tisztességesebben mozgassa a családi autót, mint korábban bármikor, de nekik ez nem volt elég. Folyamatosan szaporodtak a lóerők az autóban, amíg aztán elérte jelenlegi állapotát. 2000 lóerőt mértek keréken.

Szerencsére nem csak kiállításokra hordják, hanem gyorsulási versenyeken részt vesznek a brutális Qashqai-R-rel. Legutóbb olyan autókat utasított maga mögé, mint a McLaren 720S, a Lamborghini Huracán vagy épp a Koenigsegg Agera RS a 382,7 km/órás sebességgel. Sajnálatos azonban, hogy ezt csupán egy ember élvezheti a fedélzeten, mert a legszükségesebbeken kívül mindent kihajigáltak a beltérből, hogy teret engedjenek a bukócsőnek és persze csökkentsék a súlyt.

Fiatalabb korában még csak 1500 lóerőt tudott a bitang családi Nissan, ez a videó akkor készült a száguldó crossoverről: