Több régóta álló veteránt találtak a Bonhams aukciósház emberei, amikor egy hatalmas pajtát nyitottak fel a belgiumi Gentben. Az autók állapota távolról sem tökéletes, a legtöbb még hiányos is, de értékes darabok kerültek elő. Az autógyűjtemény Schepens úré volt, aki karosszériaépítő és persze gyűjtő is volt, és nem igazán volt egy irányvonal, ezért a kollekcióban található a Volkswagen Bogártól a Chevrolet Corvette-en át egészen a Citroën CX-ig minden.

A többihez képest egész jó állapotban került elő a pajtából egy első szériás Jaguar E-Type és egy fehér színű Ferrari 308 GT4. A legértékesebb darab azonban a Michelotti karosszériás XK140-es, melyből alig pár darab készült. 1955. június 10-én adták át az S 814 286-os alvázszámú, balkormányos autót Jeanne Gaymardnak, aki Párizsban használta. 1957-ben szenvedett súlyos balesetet az autó, ezért a torinói Michelotti karosszériaépítőhöz szállították, ahol két év alatt kapta meg az új karosszériát.

Egyes pletykák szerint a híres francia színésznő, Brigitte Bardot is kapcsolódik az autóhoz, de ezt a legtöbben cáfolják. Az autó több kiállítást is megjárt, de az idő alaposan rajta hagyta nyomát, ezért Schepens elkezdte felújítani, amit halála miatt már nem tudott befejezni.

Kincseket találtak egy belga pajtában 2

Az autót 3,4 literes, soros hathengeres motor hajtotta, melyen dupla SU H6 karburátor figyelt. Az erősebb változat 210 lóerős teljesítményét 5750-es fordulatnál adja le. Eredeti formájában 10 másodperc alatti százas sprintet és közel 200 km/órás végsebességet tudott. Fénykorában így nézett ki a Michelotti karosszériás példány:

Forrás: autoclassics
Kapcsolódó címkék: veterán