Azon már szinte meg sem lepődünk, ha egy új korában is méregdrága vagy limitált szériás ritkaság újra felbukkan hajmeresztő áron az interneten. Az viszont sokkal különlegesebb, amikor látszólag hétköznapi autóval teszik ugyanezt. Márpedig ezt a piros Honda Civic kupét éppen ilyen céllal tartották meg szinte újszerű állapotában. A tulajdonosa egy kaliforniai gyűjtő, az első tulajdonosa még Arkansasban vette át a Milánó piros színű autót 2000-ben.

A Civic Si minden eleme és kiegészítője megmaradt az eredeti és sértetlen állapotában, az egész autó tényleg újszerűnek néz ki, a beltérben nyoma sincs használatnak és a motortér is elképesztően tiszta. A 15 colos gyári alufelnik talán még sosem láttak egy-két porszemnél komolyabb koszt, ahogyan a rajtuk lévő, még szintén gyári szerelésű Michelin XGT V4 abroncsok sem.

Mondjuk nem is nagyon volt lehetősége megérezni az időjárás viszontagságait, hiszen új korától egészen mostanáig kicsikét több mint 16 800 kilométert tekertek bele. Négyhengeres motorja is teljesen működőképes, a kevéske kilométer ellenére rendszeresen karban tartották a B16A2 kódú erőforrással szerelt autót, hogy bármikor bevethető legyen.

Az 1,6 literes VTEC motor 160 lóerős teljesítményét 7600-nál adja le, mellé 150 Nm csúcsnyomatéka van. Álló helyzetből 100-ra 8 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 207 km/óra. Ehhez azonban már ügyesen kell bánni az 5 sebességes kéziváltóval. A megállásról az Si esetében négy tárcsafék gondoskodik. Az újszerű példányért közel 6 millió forintnak megfelelő összeget fizetett új tulajdonosa.