Rettentően hosszú úton megy végig az, aki újonnan vásárol Ferrarit vagy hasonló sportkocsit, esetleg más személyre szabható luxusautót. Persze sokaknak rémesen egyszerű a választás és beérik a megszokott piros fényezéssel és sötétebb bézs belsővel, mely hosszú évek során összeérett az olasz sportkocsikat gyártó márkával. Mások azonban a legapróbb részletekig kihasználják a lehetőségeket és igazán egyedi gépet állítanak össze maguknak. Ebben az esetben fenn áll annak a veszélye, hogy egyesek furcsán néznek majd rájuk, később azonban ezeknek az autóknak ritkaságuk okán vastag ceruzával írják az árcédulájukat.

Ez a 4275 kilométert futott, 2006-os évjáratú Ferrari F430 Spider kívülről nem mutat semmi különöset, csupán az élénk sárga szín hat üdítően a piros Ferrarik tengerében. Szó se róla, csinosan mutat a pályaudvaron is:

Belül azonban már elszabadult a fantázia. A szőnyegeken és a Daytona mintás ülések belső részén, valamint a varrásoknál megtartották a sárga színt, melyhez cseppet sem visszafogott kék árnyalatot párosítottak. Nagy valószínűséggel ilyen belterű F430 Spider nem jön szembe egyhamar:

Feltűnően merész belsőt kapott ez a Ferrari F430 Spider 2Feltűnően merész belsőt kapott ez a Ferrari F430 Spider 3Feltűnően merész belsőt kapott ez a Ferrari F430 Spider 4

A Ferrari F430 Spider motorja 4,3 literes, szívó V8-as 430 lóerős teljesítménnyel, melyet 8500-nál ad le és 465 Nm maximális nyomatékkal. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kevesebb, mint 4 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 310 km/óra.

Forrás: Avant Garde Collection