Felesleges leírni, elég kinézni az ablakon, az idei tél legkomolyabb havazásának napjait éljük. A hó szinte az ország minden pontján okozott fennakadást kedden – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerda reggel az MTI-t. Az M7-esen baleset miatt lezárták a kőröshegyi völgyhíd Budapest felé vezető oldalát.

A havazás miatt kialakult közlekedési balesetekhez kilencvenötször riasztották a tűzoltókat; negyven esetben elakadt vagy úton keresztbe fordult, ötvenötben pedig árokba csúszott járművekhez. Éjfél óta nyolcszor volt szükség a tűzoltók beavatkozására a havazás miatt a reggel hat órai adatok szerint. Továbbra is több alsóbbrendű útszakasz le van zárva.

Ezt a helyzetet, illetve a helyzet kezelését véleményezte egy hazai kamionsofőr, aki a 8-as főúton készített videót a hóhelyzetről. “Fehérvár Kecskeméttől egy telibe vert hótólót nem láttam itt van tessék két nyerges 5 személy autó….mert ugye egy nemzetközi főútvonalnak így kell kinézni” – írta a videó mellé.

Ez pedig az M3-as tegnap esti állapota, láthatóan még mindig havas az útfelület.