Két szolgálati vonat összeütközött a 2-es metró vonalán szerdán kora hajnalban, emiatt nem járnak a szerelvények az Örs vezér tere és a Deák tér között – közölte a BKV Zrt.

A közlemény szerint a baleset szerdán kora hajnalban, az üzemszünetben történt a Blaha Lujza téri megállónál: a szolgálati vonatok összekoccantak és a pótkocsik kisiklottak.  A balesetben senki sem sérült meg, az Örs vezér tere és a Deák tér között az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A hírt természetesen megosztották a BKK hivatalos Facebook-oldalán is, hogy minél több ember informálódjon az esetről, az utasok pedig elkezdték ízekre szedni a közlekedési vállalatot.

Szemezgettünk a hozzászólások között:

“Következő hónapban bérlet helyett bérletpótlót veszek. Ha nekik lehet, nekem is….”

“Biztos van egy párhuzamos univerzum, ahol a BKK azért a pofátlan összegért, amit bérlátváltás kapcsán elkér, mégpedig monopol helyzetben, színvonalas szolgáltatást nyújt. Kérdem én: megoldható lenne bárhogy, hogy abból az univerzumból kérjenek tanácsot? Hogy néha napján, nem kell mindig, csak úgy heti egy – kétszer, minden müködik, időben odaér, nem rohad le? Csak kérdezem mély tisztelettel…”

“Szerintem tovább kellene csökkenteni az örs és a pillangó között közlekedő járatok sebességét, az mindent megoldana. Vagy húzzák lovak a szerelvényeket. Vagy csak dózeroljátok le a picsába aztán hintsétek be sóval a helyét. Amúgy szarjatok be metrópótlóstól mindenestől.”

“Biztos megcsúszott a pillangó utcánál egy hópelyhen”

“Ez a baj ezekkel az uj metrokocsikkal!! Faznak a hidegben”

“Pótlóbuszon is bemondják, vicc”

“Nem olvadt le a falevél a fűtött sínekről?”

“El akarok költözni ebből a városból.”

“Olyan katasztrofat okoztatok az astorian,hogy nevetek busz-busz-villamos-busz-busz-villamos :D en ilyet meg nem lattam,lehet egy tornadoval jobban elbirnank :D de ez nem megy :D”

A közlekedés reggel tíz óra magasságában helyre állt