Michael Jackson még halála után is az egyik legjobban eladható sztár maradt, így igazán nem meglepő, hogy fénykorában, a ’80-es évek végén mindent bele szeretett volna adni a Pepsi marketingese, így nem csak a pop királyát, hanem egy különleges autót is szerepeltettek a reklámban.

A Ferrari Testarossa gyártása 1984-ben indult meg kizárólag kétajtós kupé karosszériával, de azért akad egy darab gyárilag kivitelezett kabrió is. De nem, nem az egyedülálló darabot sikerült megkaparintaniuk, hanem fogtak egyet és egyszerűen levágták a tetejét.

Természetesen a márkajelzéseket is nagyrészt eltüntették a Ferrariról, hiszen a Pepsi nem szeretett volna még az olaszoknak is reklámot csinálni, ami persze lehetetlen volt, hiszen a Testarossa formája azonnal felismerhető. Az autó átalakítását egy kaliforniai műhely végezte, mai árfolyamon számolva több mint 10 millió forintnak megfelelő összeget fizettek ki nekik. Valószínűleg elenyésző költségnek számított a korszak legnagyobb sztárjának gázsija mellett.

Kéne Michael Jackson egyedi Ferrarija? 2Kéne Michael Jackson egyedi Ferrarija? 3

A 27 370 kilométert futott autóban a tető hiányát és az odaveszett karosszériamerevséget kivéve minden maradt gyári. Ennek megfelelően a 4,9 literes, 12 hengeres szívómotor 380 lóerőt teljesít 6300-as fordulatnál, mellé 4500-tól rendelkezésre áll 490 Nm forgatónyomaték. 100 km/órás sebességre körülbelül 5,3 másodperc alatt gyorsul. A Michael Jacksonhoz kötődő autóért amerikai eladója 210 millió forintnyi dollárt kér.