Szavakkal leírhatatlan, milyen állapotban várta a feltámadást az Oroszországban szolgáló faros Ikarus. Láthatóan raktárnak használták, erre a célra alakították át, és még így is jobban járt, mint sorstársai, amiket már évtizedekkel ezelőtt leadtak ócskavasnak.

A buszra kalandos módon talált rá a restaurálással foglalkozó csapat, egy fénykép nyomán elindulva, Szentpétervártól északra, sárba süllyedve bukkantak rá a faros Ikarusra. Sikerült kideríteniük, hogy a 1912-es számú buszt 1972-ben állították forgalomba, és öt aktív év után le is selejtezték. Ezt követően került vidékre raktárnak, és amolyan sosem megvalósított ötletnek. A várakozás viszont most véget ért, úgy tűnik, újabb faros fog feltámadni, ezúttal Oroszországban.

A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 1A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 2A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 3A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 4A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 5A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 6A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 7A biztos halálból mentettek meg az oroszok egy öreg Ikarust 8