Viszonylag kevés konkrétum ismert az alábbi történetből, de ami ismert abból egy izgalmas történt rajzolódik ki. Egy Szentpétervár közeli erdőben találtak egy Honda NSX-t. A képek szerint nem egy két napja került oda a kocsi, hiszen már a moha is megtelepedett a karosszérián.

A megtalálók kimentették az autót, majd a történetet elmesélő az orosz oldalnak elmesélő, Xander1 felhasználó elárulta, hogy megtalálták a korábbi tulajdonost, akitől megvásárolta a kocsit. Motor nem volt benne, de a karosszériát sikerült megtisztítani.

Tekintve, hogy az NSX vázszerkezete és karosszériája, a futómű számos eleme alumíniumból készült, így egészen jól átvészelte a kalandot. Egyelőre nem tudni, hogy kap-e új motort az autó vagy megpróbálják eladni ebben az állapotában.

Az első generációs Honda NSX 1990 és 2005 között készült, eleinte bukólámpával, később hagyományosabb megoldással. A középmotoros, hátsókerék-hajtású sportkocsiba eleinte 3,0 később 3,2 literes V6-os került, előbb 275, majd 294 lóerős teljesítménnyel. A hatfokozatú kézi váltó mellett, öt és hatsebességes automatával is készült. Hat másodperc alatt gyorsul 100 km/órára a végsebessége 270 km/óra volt.

Összesen nagyjából 18 000 darab Honda NSX készült az első generációból, amelynek hangolásában állítólag Ayrton Senna is segédkezett. Ha valaki most venne egy NSX-et az nagyjából 15-30 millió forint közötti összeggel számolhat.

Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 2