Viszonylag kevés konkrétum ismert az alábbi történetből, de ami ismert abból egy izgalmas történt rajzolódik ki. Egy Szentpétervár közeli erdőben találtak egy Honda NSX-t. A képek szerint nem egy két napja került oda a kocsi, hiszen már a moha is megtelepedett a karosszérián.

A megtalálók kimentették az autót, majd a történetet elmesélő az orosz oldalnak elmesélő, Xander1 felhasználó elárulta, hogy megtalálták a korábbi tulajdonost, akitől megvásárolta a kocsit. Motor nem volt benne, de a karosszériát sikerült megtisztítani.

Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 1
Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 2

Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből

Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből

Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 9
Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 10
Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 11
Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 12
Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 13
Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 14
Fotó megosztása:

Tekintve, hogy az NSX vázszerkezete és karosszériája, a futómű számos eleme alumíniumból készült, így egészen jól átvészelte a kalandot. Egyelőre nem tudni, hogy kap-e új motort az autó vagy megpróbálják eladni ebben az állapotában.

Az első generációs Honda NSX 1990 és 2005 között készült, eleinte bukólámpával, később hagyományosabb megoldással. A középmotoros, hátsókerék-hajtású sportkocsiba eleinte 3,0 később 3,2 literes V6-os került, előbb 275, majd 294 lóerős teljesítménnyel. A hatfokozatú kézi váltó mellett, öt és hatsebességes automatával is készült. Hat másodperc alatt gyorsul 100 km/órára a végsebessége 270 km/óra volt.

Összesen nagyjából 18 000 darab Honda NSX készült az első generációból, amelynek hangolásában állítólag Ayrton Senna is segédkezett. Ha valaki most venne egy NSX-et az nagyjából 15-30 millió forint közötti összeggel számolhat.

Különleges Hondát mentettek meg az orosz erdőből 15