Egyszer már tisztelegtünk a német fejlesztésű, jó öreg marmonkanna nagysága előtt, de azért más érdekességet is rejt az üzemanyagtöltő kannák univerzuma. A mindig mindent kényelmesebben elvégző amerikaiak természetesen már kifejlesztették a fröccsenésmentes, könnyen kezelhető típusokat. Igen, mert több ilyen akad.

No Spill Gas Can

Ez az egyszerű kis vörös műanyag okosság a benzinkutak élményét hozza miniatűr méretben. Nincs gurgulázás, bugyogás, gombnyomásra indul a nafta, és ha eléri a csövet, akkor automatikusan abbamarad, a túltöltés tehát kizárva. Ára 5-6 ezer forint körül mozog, de rendelhető csak a szelep is külön 3 ezer körül.

SureCan Gas Can

Ezen is túlmutat a SureCan megoldása, ami mondhatni forradalmi a maga területén. A kitöltést nem egy felső nyíláson végezhetjük, hanem a kanna alján egy flexibilis forgatható csővel. Nem kell emelgetni, dönteni, borítani, elég csak nyílásba vezetni a kis fekete vezetéket, és felül meghúzva a ravaszt elindítani a töltést. Bonyolultabb, összetettebb szerkezet, mint egy átlag kanna, és ennek el is kérik az árát, netről rendelve 10-14 ezer forint körül mozognak az árak.