A Nissan X-Trail a világ legnépszerűbb szabadidő-autója megújult, fejlesztései még tovább növelik minőségét és kifinomultságát. Az újítások közül kiemelhető az átdolgozott jellegzetes és robusztus új külső, a jobb minőségű és egyben vonzó új fejlesztéseket is felvonultató belső tér, az új még praktikusabb megoldások, illetve az utazást az eddigieknél is biztonságosabbá tevő új innovatív technológiák.

Megújult a Nissan X-Trail (X) 1

Az X-Trail frissítése vásárlói véleményeken és visszajelzéseken alapult, hogy megerősítse a modell pozícióját a családi kalandok legtökéletesebb partnereként.

Az X-Trailből az első változat 2000-es bemutatása óta több mint 3,7 millió darabot adtak el világszerte.

Emellett a modell rekordokat is döntött: a 2016-os pénzügyi évben az X-Trail 766 000 darab eladott autóval a világ legnépszerűbb SUV modelljének bizonyult.

A Nissan X-Trailt mindig is látványos és erőteljes formaterv jellemezte, melynek meghatározó jegyei a finoman kidolgozott vonalak, a magas kerékívek és a motorháztető elegáns ívei. Ezen formai megoldások mindegyike megmaradt, és még hangsúlyosabbá teszi őket az autó jellegzetes módon átdolgozott robosztus első része, mely további dinamizmust kölcsönöz, és a prémium pozícionálást jelző elemekkel egészíti ki az autó megjelenését.

Megújult a Nissan X-Trail (X) 2

Az új Nissan X-Trail belső terében is számtalan újdonság emeli az eddig is magas minőségű kidolgozást. Beszálláskor a legszembetűnőbb változás a vadonatúj D-alakú kormánykerék, melynek egyenes alsó része megkönnyíti a be- és kiszállást, mindemellett sportosabb megjelenést és érzetet kölcsönöz az autónak.

Tekna felszereltség esetén az alapfelszereltség része a bőr kárpit, melynek új steppelése még jobban kiemeli az ülések körvonalait. A különleges megoldásokat kedvelő ügyfelek számára lehetőség van kéttónusú bőrrel borított utastér választására is.

Az új X-Trail csomagtere minden eddiginél nagyobb lett. Az ötüléses változat esetében a VDA szabvány szerinti térfogata 550-ről 565 literre nőtt, úgy, hogy mind az öt ülés a helyén marad.

Megújult a Nissan X-Trail (X) 3

A csúcsminőségű audiorendszert hiányoló vásárlói jelzésekre válaszul az új X-Trail Tekna felszereltségi szintjének része lett a teljesen új fejlesztésű nyolc hangszórós BOSE Premium hangrendszer.

A Nissan Intelligent Mobility jövőképének részeként 2018-ban az X-Trailben is elérhetővé válik a ProPilot rendszer, mely akár sűrű városi forgalomban, akár nagy sebességű utazásnál autópályán képes a kormányzás, a gázpedál és a fékek kezelésére, amennyiben nincs szükség sávváltásra.

Megújult a Nissan X-Trail (X) 4