Már a LaFerrari megjelenésekor sem volt ritka jelenség, hogy egyes kereskedők képesek voltak szemtelenül nagy számokat ráírni az árcédulára, de ez az idő múlásával egyre inkább csak durvult. Eleve nem volt egyszerű hozzájutni a Ferrari csúcsmodelljéhez, hiszen különleges elbírálás alapján csak olyanok kaphattak, akiknek már áll a garázsában néhány a márka modelljeiből. Josh Cartunak, a hazánkban élő kanadai üzletembernek például nem igazán kellett aggódnia, hiszen minden új darabot azonnal megrendel, így naná, hogy LaFerrari Apertából is kaphatott egy csinos fehéret.

A kevésbé szerencsések azonban kénytelenek pénzéhes kereskedők markából kicsavarni a piros kulcsokat. Ehhez azonban irdatlan összeget kell kicsengetnie előbb annak az egyénnek, aki ebből a Dubajban lévő kereskedésből szeretné kigurítani a piros szupersportkocsit. Nem kevesebb mint 1,9 milliárd forint kell leraknia az asztalra az összesen 209+1 darabban gyártott autó egyik példányáért. Az autó eredeti listaára nagyjából 400 millió forint volt.

Ha lemaradtál a LaFerrari Apertáról, de nem tudsz nélküle élni, akkor drága móka lesz 2Ha lemaradtál a LaFerrari Apertáról, de nem tudsz nélküle élni, akkor drága móka lesz 3

Az Aperta technikája megegyezik a zárt LaFerrariéval, tehát az utastér mögött 6262 köbcentis, szívó V12-es motor dolgozik, ami önmagában 800 lóerős teljesítménnyel bír. Ehhez kapcsolódik a Forma-1-ből is ismert KERS rendszer, így az összteljesítmény 963 lóerő. Álló helyzetből 100-as tempóra kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul, de 200 km/óráig is csupán további 4 másodpercet kell várni. A nyitott tetős száguldást 350 km/óra feletti tempónál is élvezheti majd a tulajdonos egy erre alkalmas helyen.