Minden évben elindul a Gumball 3000 egzotikus autókból álló mezőnye, hogy villámgyorsan megtegyék a kijelölt távot, jókat bulizzanak, közben pedig temérdek pénzt gyűjtsenek jótékonysági céllal. Idén a lettországi Rigából egészen a görögországi Míkonosz szigetére tartottak, közben pedig még Budapestet is érintőre vették. A mezőny természetesen minden értelemben színes, a versenyzők igazán őrült vagy menő fóliát húznak a különleges gépekre.

Idén az egyik legkirályabb minta a Dodge Challenger Hellcatre került, az Alitalia festés a ralibolondok szívét bizonyára megdobogtatja, hiszen a 70-es években Lancia Stratoson találkozhattak az olasz légitársaság festésével és a sárgára pingált felnikkel. Mindez ráadásul megfelelően öregítve került rá a Hellcatre, kicsit kopottan, töredezve, enyhe rozsdával, amitől az egész csak még kívánatosabb lesz. Nem hiányozhatnak róla az olasz zászló színeibe öltöztetett szúrófények.

Nincs ma menőbb a retrós gúnyába húzott Hellcatnél 2Nincs ma menőbb a retrós gúnyába húzott Hellcatnél 3

Jelenleg az egyik legütősebb amerikai izomautó a Dodge Challenger Hellcat, melynek 6,2 literes Hemi V8-as motorjára kompresszort dobtak, így a teljesítménye 707 lóerőre nőtt, a maximális nyomatéka pedig 880 Nm, amivel pillanatok alatt ki lehet végezni a 275 széles Pirelli P Zero Nero gumikat a hátsó tengelyen. A megfelelő fékhatásról a Brembo 6 dugattyús féknyergei gondoskodnak.

Aki azt hinné, hogy egy ilyen autó másra sem jó, mint őrült módjára közlekedni, az nézegesse csak meg a típushoz kapcsolódó fórumokat, ahol olyan eszmecserék folynak, mint a gyerekülések elhelyezése. Nem mellesleg sok családinak titulált autót maga mögé utasít a Challenger azzal, hogy a hátsó sorban akár három gyerekülést is elhelyezhet a tulajdonos.

Miután vége lett az idei Gumball 3000-nek, a tulajdonosa úgy döntött, hogy megválik a menő Hellcattől, ezért most egy angol kereskedésben várja új gazdáját közel 21 millió forintnak megfelelő angol fontért.