Nem tudni, mitől, de kigyulladt a videón látható tuk-tuk. A főszereplők igyekeznek menteni a menthetőt és egy kis vízzel próbálják eloltani a lángoló benzint és olajat. Nem volt jó ötlet.

a videó a hirdetés után indul

Vizet elsősorban szilárd éghető anyagok oltására szabad használni. Olyan közönséges anyagok, mint fa, papír, tömör termékek, műanyagok lángolása, parázslása esetén. Éghető folyadékok tüzeinek oltására általában nem alkalmazható.

Mint a gyujtoforras.hu elmagyarázza, normál szénhidrogén-származékok (pl. benzin, gázolaj, petróleum, kenőolajok) tüzei ellen nem megfelelő oltóanyag, mivel a víz sűrűsége nagyobb, mint az az említett anyagoké. Vízzel nem elegyednek, nem oldódnak egymásban, így az ilyen égő anyagok felületére jutó víz áthullik a felszínükön és oltás nem történik, sőt, a víz felszínére felúszó égő anyag a tűz továbbterjedését segítheti elő. Ezért nem szabad a konyhában meggyulladó étolajat sem vízzel oltani.

Jó tudni, hogy a víz az oldott sótartalma miatt jól vezeti az elektromos áramot, ezért nem alkalmas a feszültség alatt lévő elektromos berendezések tüzeinek oltására sem.