Ezen a héten Barcelonában mutatták be az Audi új luxuslimuzinját, a negyedik generációs A8-ast. A Vezess is ott volt a leleplezésen, ahol a hagyományos V6-so és V8-as modellek mellett szó volt a W12-es motorral szerelt csúcsmodellről és a hibrid variánsról is.

Nem hallottunk a sportmodellről, de teljesen egyértelmű, hogy 2018-ban megérkezik az új Audi S8 is. Elődjéhez hasonlóan 4,0 literes V8-as motor kerül bele, amelynek teljesítménye meghaladja a korábbi S8-ét, várhatóan 605 lóerős lesz, akár eddig az S8+.

A hazai virtuáltuner, X-Tomi már meg is rajzolta milyennek képzeli ő az A8 sportosabb variánsát. Az egyedi keréktárcsák mellett, sportosabb lökhárítók, fekete hűtőmaszk és visszapillantók adnak morcosabb külsőt az ötméteres gépnek. Ami sejthető, hogy a futómű hangolása feszesebb lesz a hagyományos modellénél és a kipufogó is hangosabban zenél majd.

Kombi az Audi A8-ból? Itt van 1
Kombi az Audi A8-ból? Itt van 2

Kombi az Audi A8-ból? Itt van

Kombi az Audi A8-ból? Itt van

Kombi az Audi A8-ból? Itt van 6
Kombi az Audi A8-ból? Itt van 7
Kombi az Audi A8-ból? Itt van 8
Fotó megosztása:

Eddig nem készült RS modell az A8-ból, de a magyar tervező ilyet is álmodott. Itt még több a versenyautókra hajazó elem került a kocsira. Egyedi sárvédők, egyedi motorháztető, még hangsúlyosabb szellőzőnyílások, amelyekből oldalra is került.

Kombi az Audi A8-ból? Itt van 9Kedvencünk azonban nem ez, hanem az A8 kombi variánsa. Igazi túraautó született, ahogy az A4-es jegyeit követő far felkerült a nagytestű kocsira. Egy kéttengelyes, klasszikus Airstream lakókocsival a háta mögött igazán ütős látványt nyújtana.

Kombi az Audi A8-ból? Itt van 10