Csupán pár hete mutatkozott be a nagyközönség előtt a BMW nagy luxuskupéjának beharangozó koncepciója, a 8-as sorozat, mely hosszú idő után tér vissza a kínálatba. Hangyányit átalakítja felsőbb kategóriás modelljeit a BMW, ennek a stratégiának része, hogy a 6-as sorozat a korábbinál sportosabb vonalat képvisel majd, a 8-as pedig inkább luxusautó lesz. Persze, ennek ellenére a Motorsport részleg is kezelésbe veszi, ezzel rég vágyott modell kerülhet majd piacra M8 típusnév alatt.

Magyar virtuáltuner vette kezelésbe a 8-as BMW-t 2

X-Tomi a magyar virtuáltuner ezen a nyomon és az eddigi modellcsaládok alapján hamar meg is alkotta a 8-as sorozat további tagjait, amik közül kettő nagyobb eséllyel meg is valósulhat. A kabrió változatról már komolyabban pletykálnak. A négyajtós Gran Coupéról azonban egyelőre nem csicseregnek a madarak, azonban kétségkívül harmonikus a nyúlánk forma négy ajtóval is. A Shooting Brake mindenképp  egyedi elgondolás, és hasonló formára volt is példa a bajoroknál – gondoljunk csak a Z3 kupéra – de aligha születik majd szériában ilyesmi.

A motorválaszték egyelőre turbós benzinesekből áll majd, a belépőmodell soros hathengeres 340 lóerővel, egy szinttel feljebb már V8-as motor lapul a gépháztető alatt 450 tagú ménessel, de a levédetett típusjelzések alapján még 12 hengeres verzió és érkezik a kínálatba.