A levelet változtatás nélkül közöljük.

“Az elmúlt időszakban Önöknél is többször téma volt a Bécsi út forgalmi rendje, illetve ennek kapcsán a kötelező haladási irány és a megszokásból vezetés témája is.
A Facebookon megosztott cikkek alatt parttalan viták alakultak ki a megváltozott helyzetről és a forgalmi rendekről, ellenőrzésekről. A lehúzástól és sarcolástól kezdve a szabálytalan autósok fejének vételéig mindent lehetett olvasni. Nagyjából azt lehetett látni amit az utakon is megfigyelhetünk.

Egészen megdöbbentő mód rendszeresen visszatérő “érv” volt, hogy a kötelező haladási irány tábla nem tiltja a fordulást valamerre, például a Bécsi útról a Reménység utcába balra. Valamint ha tilalmi táblát raknak ki azt biztos mindenki észreveszi. Ez lenne a csodaszer, míg a kötelező haladási irány tábla önmagában kevés. Sajnos a nevezett helyen sokszor a közeledő villamos látványa és hangja sem elég inger.

Nagyjából 1 hónapja lett lecserélve a kötelező haladási irány tábla két neonsárga szegélyű balra fordulni tilos táblára. A mellékelt kép szerint mégsem elég ez a kitáblázás sem. Egymás után 2 autós is várta a villamos elhaladását, hogy utána balra fordulhasson. Ez idő alatt persze lett volna már ideje észrevenni a táblát mindkét sofőrnek, de nem ez történt. Befordultak.

A budapesti autóst tényleg csak a betonfal vagy egy vaskos csekk tartja vissza?”