A sikeres autóeladás alapvető feltétele a jól megfogalmazott hirdetés. Ennek unalomig ismert kulcsmondatai mára elcsépeltté váltak, a nemdohányzó, női tulaj, garázsban tartott jellemzőket olvasva kevesekben gerjed vásárlási inger. Akadnak viszont újabb, a témában kutakodó, cikkeket, tanácsadói rovatokat olvasókra célzó mondatok, amelyek hatására nagyobb eséllyel csörren meg a telefon. 

1. Ezt még Japánban gyártották! Minden autós tudja a mantrát, a japán típusok és a megbízhatóság között vaskos egyenlőségjel található. A beavatottak viszont nem elégednek meg ezzel a féligazsággal. A japánban gyártott japán autó az igazi, a szigetország legendás munkafegyelme a minőség garanciája. Ezt a mondatot olvasva csökken a pulzus, rendeződnek a gondolatok, és erősödik a vásárlási szándék.

2. Sokat futott, de mindig megkapta a kellő törődést, nincs visszatekerve! Lassan nő az őszintén bevallott kilométerek ázsiója. Aki túl van három használtautó-vásárlással foglalkozó cikken, az már ismeri a hazai kilométeróra-tekerés szomorú, változatlan tendenciáját.

Így a maximum 200 000 kilométert futott 15 éves autók országában egy valós kilométerrel hirdetett autó azonnal a bizalomgerjesztő kategóriába kerül.

3. A lábán jött Svájcból. Kell ennél komolyabb bizonyíték? Most tekert le több mint ezer kilométert hiba nélkül, csak nem lesz vele baj. Tuti vétel, már csörög is az eladó telefonja.

4. Magánszemélytől. Talán az egyik leghatásosabb mézesmadzag. A profitra kegyetlenül utazó nepper képe ezt olvasva elillan, és máris látjuk a hozzánk hasonló átlagembert, aki nem akar keresni a bolton, csak új gazdát keres szeretett autójának. Sőt, talán azt is megérti, hogy nincs elég pénzünk, így rávehető némi alkura.

5. Jéghideg klímával. A meleg nyári hónapok alatt kevés nyomósabb érv akad. Saját izzadságunkban fürödve egy jeges levegőt fújó, tökéletesen működő klíma elengedhetetlen feltétele annak, hogy a telefon után nyúljunk.