Amikor autóvásárlást tervezünk, általában nem gondolkodunk cserében. Inkább gürizünk, hitelt veszünk fel, párna alatt kuporgatjuk a forintot, hogy végül meglegyen a kiszemelt jármű. Steven Ortiz elhagyta ezt a kitaposott ösvényt 2010-ben, és merőben radikális módszerrel szerzett magának autót. Hosszú cserebere árán áll most egy Porsche Boxster az otthona előtt.

A sztori kísértetiesen hasonlít egy 2006-os történetre. Kyle MacDonald egy gemkapoccsal indult. 2005. július 12-én a blogján egy piros gemkapcsot ajánlott fel cserére bárkinek, aki nagyobb értékű tárgyat hajlandó adni a kapocsért. A net népe beindult, és mikor már mindenki róla beszélt egy arizonai ház egyéves lakhatási jogát szerette volna valami értékesebbre cserélni.

Ehhez kellett a hirtelen jött népszerűség is, azonban a 17 éves srác nem lovagolt meg semmilyen tömeghisztériát. Csak cserélgetett csendben a barátjától kapott régi telefont egy jobbra, majd iPod-ra, ócska krosszmotorra, azt egy picivel jobb állapotúra, és így tovább. Az Apple laptopjával nyílt meg az út a kocsik felé, azt már egy Toyota 4Runner-ért cserébe adta el.

Ekkor még csak 15 éves volt, nem is vezethette volna a Toyotát, amit egyedi offroad gokartra váltott, majd akadt egy 1975-ös Ford Bronco, végül 14 üzlet után jött a Porsche Boxster.

Amit természetesen élvez egy darabig, de nem tart meg, a fenntartása túl húzós lenne, inkább keres egy balekot, aki hajlandó elcserélni érte még értékesebb autóját.