A történet dióhéjban: az autós szabálytalanul hajtott, a motoros követte, hosszan, majd amikor megállt a parkolóban, szembesítette azzal, mekkora kretén. Erre emberünk berágott, anyázott, és kapott pár megállító erejű pofont, mire többen odagyűltek a balhéra és szétválasztották a kakaskodó párost. 

Sokan éljenzik a megmozdulást, és a feltöltő már a címben állítja, hogy nem büszke a cselekedetére. Nos, akkor egyáltalán miért ment utána? Milyen okból követte? Az ilyen véglények, barlangból szökött előemberek előtt morális értékekről, szabálykövetésről monológot előadni felettébb meddő próbálkozás, ezzel nagyjából minden józanul gondolkodó közlekedő tisztában van.

Kemény napjaink lennének, ha mindenki mindenkinek be akarna olvasni azért mert tahó volt, áthajtott a piroson, veszélyesen előzött. Kemény napok és borítékolható bunyók, és ezzel titkon talán emberünk is tisztában volt, amikor megállt, és perceken át adta az idióta alá a lovat.

Ezért felesleges igazságosztó üzemmódba kapcsolni, és ledudálni, leüvölteni az utak barmait, mert csak mélyebb nyomot, emléket hagynak a fejünkben, túl sok időt pazarlunk rájuk, és még idegesebbek leszünk, mint alaphelyzetben.

A megoldás? Minél messzebb, minél gyorsabban, tőlük minél távolabb. Vagyis tartsd távol a hülyéket, galambokkal sem sakkozunk.