Ausztria méltó ellenfél volt a magyar válogatott számára a 2016-os Európa-bajnokságon, de fiaink kettő nullára legyőzték őket. A sógorok azonban emelt fővel viselik a vereséget, a mérkőzés után egy nappal az osztrák vasúttársaság máris reklámot készített a kudarcból.

A kimért, elegáns osztrák férfi mellé egy magyar szurkoló ül le, közösen nézik a meccset, szívják egymás vérét rendesen, a végén azonban az történik, aminek minden mérkőzés végén történnie kellene a lelátón.

A helyszínen szurkoló magyarok előtt pedig le a kalappal, példát mutattak buzdításból, és balhé sem volt.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (németül Österreichische Bundesbahnen, ÖBB) Ausztria legnagyobb, állami vasúttársasága. 2005. január 1. óta az ÖBB-t több önálló társaságra tagolták, melynek élén az ÖBB-Holding AG áll. Ausztria azon ritka országok közé tartozik, ahol egyetlen vonatra sem kell pótdíjat fizetni.

A reklámfilmben bemutatott szurkolói vonat egy Railjets 663, ami akár 230 km/órás sebességgel is képes szállítani az utasokat. A reklám arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a kocsikban van szupergyors, wifis internetkapcsolat, aminek a segítségével az OBB weboldalán élőben lehet nézni a mérkőzéseket az utazás alatt. Telefonnal, tablettel és laptoppal egyaránt.

rj

Az alábbi járatokon lehet élőben élvezni a meccseket:

menet

Egy ilyen mozdony tartja egyébként a mozdony-sebességrekordot 357km/órával, lassan tíz éve.