Nehéz elhinni, hogy nem a hírügynökségek beszámolói tévednek, hanem valóban duplázott a sors, márpedig a felvételek és a részletek mind arról tanúskodnak, hogy néhány nap eltéréssel, ugyanabban a térségben két rendkívül hasonló, és igen hihetetlen eset történt.

Az egyik teherautó múlt vasárnap, Hofei városában, a másik szerdán, a kétmillós Hofei felé vezető autópályán gyulladt ki; az egyik raklapokat szállított, a másik hűtőkompresszorokat.

Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek 1
Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek 2

Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek

Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek

Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek 5
Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek 6
Fotó megosztása:
Új divat Kínában: égő kamionokkal közlekednek 7 Ami mindkét esetben közös: amikor a sofőr észlelte, hogy ég a rakománya, nem húzódott félre, hogy a tűzoltókat hívja, hanem gázt adott, hogy ő maga eljusson a tűzoltókhoz.

A faszállító teherautónak sikerült konkrétan egy tűzoltó állomásig elvezetnie, ahol a teljes ügyeletes személyzet kirohant, és perceken belül eloltották a lángokat.
A másik kamionnak nem volt ekkora szerencséje, de ő is megtette a tőle telhetőt: három kilométert hajtott a sztrádán, majd elért egy fizetőkapuhoz, ahol szerencséjére villámgyorsan utat nyitott neki a kezelőszemélyzet. Itt már várták a tűzoltók, és 20 perc alatt megbirkóztak a tűzzel.

Állóképeinken az előbbi, a videón az utóbbi incidens látható.