Rekop György humoristát – aki mellesleg a TrollFoci facebook-oldal egyik adminja -, még augusztusban “alázta meg” egy Trabant az M0-áson, és erről videót is készített, amiért nem tudunk elég hálásak lenni.

Megaláztak

Posted by Rekop György on 2015. augusztus 28.“Hát mi van ebbe fater?”négyütemű, 1.1 literes VW Polo blokk Gyurikám, ami könnyedén hasít 120-130 km/órával. De ettől még szeretünk. Tudod, az úttörő segít ahol tud. 
Ja, és a Toyotád motorvezérlő elektronikája hibát észlel (világít a kis sárga piktogram), a helyedben én megnézetném, mert addig nincs baj, amíg nincs baj.
Trabant alázta meg a TrollFoci sztárját az M0-áson 1
De van itt még néhány infó, hátha jól jön egyszer, sosem lehet tudni. A Trabant, az 1100-es kivételével, mind kétütemű volt. Motorjuk léghűtéses (a P70 vízhűtéses), keverék-olajzású, kéthengeres-kétütemű forgótárcsás beömlésvezérléssel. A Trabant volt az első jármű az NDK-ból, ami a keleti közlekedés szimbólumává vált. Régebbi kiadású autós szakkönyvek még Törpeautónak nevezték, hiszen – egyes tévhitek szerint – eredetileg nem is kocsinak készült, hanem fedett motornak.
Trabant alázta meg a TrollFoci sztárját az M0-áson 2
Trabant 600/601-et népautónak tervezték, és elérte a célját. Az olcsó, mára legendás, 26 lóerős, kétütemű motorral pöfögő keletnémet kisautó 2 774 821 példányban hagyta el a zwickaui gyárépületet.