A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. május 16-án 19 óra és 21 óra közötti időben Miskolcon, a Szentpéteri kapuban található nagyáruház parkolójában – a közforgalom számára megnyitott magánterületen – ezidáig ismeretlenek három BMW, egy Nissan és egy Mercedes típusú személygépkocsival amatőr autóversenyt rendezve “drifteltek” úgy, hogy a körülöttük álló, mintegy 200 gyalogos pár méterre állt a pörgő személygépkocsiktól. 

A közúti közlekedési szabályokat kirívóan szándékos megszegve, folyamatosan nagy gázzal, füstölő kerekekkel manőverező autósok közvetlen, reális veszélyhelyzetet teremtettek a közlekedőkre, valamint a közelükben tartózkodó gyalogosokra, nézelődőkre. A rendőrség várja azon személyek jelentkezését, akik az említett esettel kapcsolatban érdemleges információval tudnak szolgálni.
El lehet poénkodni a dolgot, és persze viccelődni a megfogalmazáson, de ha az egyik srác pont elszáll, és letarol pár bámészkodót, már nem tökös csibészségről beszélünk, hanem halálos tragédiáról. 
Nem kell sok hozzá.