Ha azt hitted, csak a Baltikumban működő Dartz képes elképesztően arrogáns, felfoghatatlanul drága és értelmetlenül biztonságos behemótokat gyártani, tévedtél: a kanadai Conquest zászlóshajója – pardon:zászlós tankja – fedélzetéről koktélozva irthatod ellenfeleidet.

Az autó lényege, hogy nem egy luxusautót páncéloztak utólag, hanem fordítva: a Terradyne nevű cég Gurkha harci járművét szerelték fel rengeteg kényelmi extrával. A gépkocsi alaphelyzetben ellenáll az RPG lövedékeknek, környezetét kamerákkal figyeli, de ha az utasoknak nincs kedve potenciális merénylők után kutatni, a fedélzeten beépített Playstationnel, iPadekkel játszhatnak, kényelmesen elhelyezkedve a bőrfotelekben.

Az autó hajtásáról alaphelyzetben egy biodízel-elektromos hibrid hajtáslánc gondoskodik, de ha a 6,7 literes V8-as dízelen alapuló erőforrás 300 lóerejét és közel 900 Nm nyomatékát kevésnek találnánk, Kanadában örömmel beépítenek egy 6,8 literes V10-es benzinmotort, 326 lóerővel és 557 Nm-rel. A 238 literes üzemanyagtartály alighanem több száz kilométerre elegendő.

Ne kezdj háborút nélküle! 2

A Knight XV nem új fejlesztés, már írtunk is róla pár éve, most azonban felbukkant a használtautó-piacon egy példány: a Miamiban átvehető autó dízelmotoros, mindössze 11 ezer kilométert futott, ránézésre állapota tökéletes. Persze megkérik az árát: a közel 9 tonnás, 5,5 méteres, 216 centi magas tankért 50 dollár híján 800 ezret kérnek el, ami jelenlegi árfolyamon majdnem 220 millió forint.

De megnéznénk, ahogy megpróbálnak rá feltenni egy kerékbilincset!

 

Ne kezdj háborút nélküle! 3