Olyanról már hallottunk, hogy valaki telefont, pénztárcát, kabátot, esernyőt, laptopot, bugyit vagy éppen csecsemőt felejtett a taxiban, de ilyenre valószínűleg még nem volt a példa a történelem során.
A szentpétervári taxitársaság egyik autójában a legendás AK-47-es gépkarabély egy aranyozott példányát felejtették.
A taxisofőr természetesen azonnal átadta a főnökségnek a táskát és tartalmát, akik pár napig vártak, mielőtt nyilvánosságra hozták az alábbi képeket, hátha így még időben megmentik a sietősen távozó utast attól, hogy betonba öntsék a lábát és folyóba hajítsák, mert elhagyta a nem mindennapi fegyvert.
Nem felejtettél mostanában egy aranyozott AK-47-est a taxiban? 3
Az AK-47 eredetileg szovjet gyártású gépkarabélytípus, röviden gyakran csak Kalasnyikovnak nevezik. Különböző változatait a mai napig gyártják sok országban.
Tervezője Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov, akit a második világháborús német StG44 karabély külseje ihletett meg. A fegyvert 1949-ben állították rendszerbe a szovjet fegyveres erőknél. Számtalan fegyveres konfliktusban alkalmazták, illetve alkalmazzák ma is, a világon a legnagyobb számban elterjedt gépkarabély. 
Nem felejtettél mostanában egy aranyozott AK-47-est a taxiban? 4
Az AK-47 tömege tár nélkül 3,6 kg, töltött tárral 4,1 kg. Az íves szekrénytár befogadóképessége 30 db 7,62 × 39 mm-es karabélylőszer. A karabélylőszer (úgynevezett köztes lőszer) a pisztolyok és a puskák lőszereinek előnyeit egyesíti. Hatásos lőtávolsága 800 m, de ha 1500 m-en véletlenül eltaláljuk a célszemélyt, még mindig halálos lehet. A lövedék kezdősebessége 715 m/s. A Kalasnyikov elméleti tűzgyorsasága 600 lövés/perc.