Soha nem jó ötlet ittasan autót vezetni. Óriási a kockázat, nem a büntetés, hanem a mások és saját testi épségünk veszélyeztetése miatt. Az alábbi videón szereplő autós reméljük, átgondolja, mekkora mázlista.

Oroszországban rögzítette a videó az esetet, amikor a kamerával szemben hajtó autós lesodródik az útról. Már éppen visszatérne a pályára, amikor megakad az autó jobb első kereke és nagy lendülettől a kocsi felborul és levegőbe emelkedik. A sofőr, aki “természetesen” nem használta az övét, kirepült a vezetőülésből és a földre zuhant. Szerencséjére megúszta az esetet zúzódásokkal és horzsolásokkal.

Szerencsére Magyarországon egyre csökken az ittasan okozott közúti balesetek száma. Idén április végéig összesen 379 fő okozott személyi sérüléssel járó közút balesetet szeszes italtól befolyásolt állapotban. 2014 azonos időszakában 468 ittasan okozott baleset történt, így 19,0%-os csökkenés mutatható ki. Az ittas balesetek aránya az összesen okozott személysérüléses közúti baleseten belül is csökkent, a tavaly április végén mért 10,9%-ról 8,7%-ra esett vissza.