Lehet, hogy arcátlan, nemtörődöm pimaszságban Magyarország a világ élmezőnyébe tartozik, de hogy nem mi vagyunk az élen, az biztos. Élő bizonyíték erre az a történet, amelyet egy indiai autórajongó fiatalember leplezett le.


A srác édesapjával autózott a másfél millió lakosú Gurgaon városában, amikor feltűnt neki egy nagy tempóval haladó, próbarendszámos Suzuki Swift. Az autó időnként megállt, emberek szálltak ki belőle, valamit átnyújtva a sofőrnek, majd mások ültek be a kocsiba.
Emberünk úgy döntött, követi a Suzukit, amely többször megismételte a manővert, majd begurult egy Suzuki márkakereskedés udvarára.
Amikor a fiatalember rákérdezett a kereskedésben az autóra, annyit sikerült kiderítenie, hogy most érkezett az elosztó központból, és másnap jön érte az új tulajdonosa. Azzal kapcsolatban, hogy akkor mit keresett a városban, ráadásul miért használták taxizásra – ráadásul fizetős taxizásra – a fiatalember nem kapott választ.
India a Suzuki Swift legnagyobb piaca: a 2004-es modellváltás óta gyártott példányok 50 százaléka az ázsiai országban talált gazdára (2014 szeptemberében egy kétmillió darabot jelentett)