Az elhanyagolt útszakasz és a nagy mennyiségű, olvadó hó nem sok jót hozott a környéken élő autósoknak. A drónvideó megmutatja, hogy szabályos patakban kell gázolniuk, de úgy tűnik, ez a mindennapi rutin része, nyugodt tempóban haladnak a kocsisorok. 

A problémára vélhetően csak az erősödő tavasz hoz majd megoldást, de közel sem ez a legkeményebb forgalmas útszakasz a világ legnagyobb területű országában. 
Szibériában akad egy csapás Jakutszk felé, ahol tényleg katasztrofálisak a körülmények. Télen a hatalmas hó, a dermesztő hideg, és a nullára csökkent látási viszonyok miatt nehézkes az előrejutás, de mindez csak teázással egybekötött délutáni sétakocsikázás a nyári hónapokhoz képest. 
Mert akkor ébred és kap erőre a rettegett sár. Iszonyatos, elképesztően ragaszkodó dágvány keletkezik, ahonnan nincs menekvés. Egyes beszámolók szerint már gyermek is világot látott a sártengerbe ragadva. Ráadásul a mozdulatlan, általában teherautókból álló konvojok remek prédát jelentenek az útonállóknak, vihetnek mindent, mit szemük megkíván, árut, értéket, és néha embert is.