Tavaly év végén bombaként robbant a hír, hogy durván 60 darab veterán autóra bukkantak, amik fél évszázada pihentek egy omladozó, nyugat-franciaországi csűrben. A járművek között volt jó néhány igazi ritkaság, és néhány napja új gazdára is találtak a jó ideig magányosan porosodó autók, az Artcurial aukciósház árverésén, Párizsban. 
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 1
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 2

5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója

5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója

5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 7
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 8
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 9
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 10
Fotó megosztása:
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 11
Az egyik legkülönlegesebb darab az 1961-es Ferrari 250 GT SWB California Spyder volt, amiről kiderült, hogy egykor a híres filmsztár, Alain Delon tulajdonában volt. És most jött el a pillanat, amikor meg kell kapaszkodni: a hosszú idő után újra előkerült California 16,3 millió euróért talált új gazdára, ami átszámítva durván 5 milliárd forint. Akár honnan nézem, ehhez a lottóötös is kevés lenne.
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 12
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 13
Ezzel ’61-es Ferrari 250 GT SWB California Spyder lett a világ ötödik legdrágábban eladott autója, ami nem csoda, hiszen összesen 37 darab készült a háromliteres V12-es motorral hajtott, 280 lóerős gyönyörűségből. Az első három helyen természetesen a legendás 250 GTO-k egy-egy példánya foglal helyet, nyolc, kilenc és tizenegy milliárdos adásvételi árral.
5 milliárdért talált új gazdát a filmsztár egykori autója 14
A február elején megtartott árverésen feltűnt többek között az 1956-os Maserati GranSport A6G Frua is – amiből összesen három létezik a világon -, és átszámítva 584 millió forintért kelt el. De a Lago T26 Grand Sport SWB is szép summáért talált gazdára, 500 milliót csengettek ki érte.