Nekünk, mezei halandóknak átlépni a 300 km/órás sebességet szárazföldön nem mindennapi élmény. Az igazi megszállottaknak viszont a duplája sem elég. 
Akit megdelejez a végtelenbe pörgő sebességmutató, annak az Egyesült Államokban található Bonneville az igazi Mekka, ahol a hatalmas sós placcon minden adrenalinhajhász kiélheti száguldás iránti vágyát. Rengetegen készülnek ide évről évre, ahogy a Speed Demon csapata is, akik a világ leggyorsabb dugattyús hajtóművel ellátott autóját készítették el.
A 2200 lóerős vas eddigi legnagyobb sebessége 743 km/óra volt, de céljuk, hogy elérjék az 500 mérföld/órát, azaz a több mint 800 kilométeres óránkénti sebességet. A legutóbbi próbálkozásuk nem sikerült túl jól, 600 km/óránál szállt el George Poteet a sebesség démonával.
Egészen hihetetlen, de Poteet karcolásokkal megúszta a halálpörgést, és a csapat profizmusát bizonyítja, hogy 15 másodperc alatt már ott is voltak a helyszínen. Ez annak köszönhető, hogy a projekt-autóval egy időben indult el egy másik jármű is, két poroltóval az orrán, pont arra az esetre, ha valami balul sülne el. 
Nemrég nálunk járt a brit Bloodhound SSC, ami azzal a céllal épült, hogy megdöntse a jelenleg érvényes szárazföldi sebességi rekordot, amelyet alkotóinak előző járgánya, az egy mérföldes távon 1227,985 km/óra sebességre képes Thrust SSC (az SSC a supersonic car, azaz hangsebesség fölötti autó kifejezés rövidítése) tart. OLVASD EL BESZÁMOLÓNKAT!