Az akkor még fiatal Matthew Broderick főszereplésével 1986-ban jelent meg a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off) című vígjáték. A fergeteges történetben kulcsszerep jut egy 1963-as Ferrari California Spydernek, amely a film végére bizarr módon leheli ki a lelkét. Ezt a pillanatot ragadta meg a svéd LEGO-fórum, a Swebrick éves építőversenyének idei győztese.

kép
Az Etzel néven futó felhasználó még a földet érés előtt ábrázolta a kincset érő autót, az installációban benne van az elkerülhetetlen, gravitáció-vezérelt tragédia feszültsége – vagy ha az nem, a kitört ablaküveg ábrázolása és a fák között repülő autó felfüggesztése miatt érdemel szakmai vállon veregetést az alkotó.
Nem ez volt egyébként az egyetlen pályamű, amely John Hughes vígjátékát dolgozta fel. Bár a Colligo nevű user konstrukciója jóval egyszerűbben, a jelenet, amit ábrázolt (és amelyet a vezess.hu egy korábbi cikkében magunk is felhasználtunk illusztrációként, itt ni), nem kevésbé feledhetetlen.
kép
Az egész kaland persze nem ezzel kezdődött, hanem az első találkozással Ferris és a Ferrari között: ez ezen a 2008-as LEGO-filmecskén tekintheted meg, angol nyelven.
A Swebrick idei, filmes pályázatára egyébként számos jópofa autós munkát adtak be, ezekből az alábbiakban csemegéztünk.