Amíg nem olvastam utána, nem gondoltam volna, hogy ez a belsőkamerás felvétel is Oroszországból származik. A sofőr tökéletesen érezte a helyzet súlyát, menekült volna, de sajnos egy ütemmel lekéste a startot. De még így is élete talán legjobb döntése volt, hogy autóba ült, és nem maradt a házban. 
 
Itt nincs hová menekülni: 
 
 
Állítólag a kamerán látható dátum hibás, a tornádó pár napja pusztított Baskíriában, 470 otthont tett a földdel egyenlővé, két ember életét vesztette és több mint negyvenen megsérültek. 
 
Egy tornádó átlagosan 2-3 percig létezik. Ez idő alatt futja be a több fázisból álló életútját. A tornádók kialakulásának első fázisa az örvénylő fázis, amikor megszületik a felfelé mozgó levegőből (amelyből maga a viharfelhő is kialakul). Ekkor jön létre jellemző tölcsér formája is. A következő fázisban az örvény eléri a földet. Ezután gyorsan következik az úgynevezett érett fázis, a legpusztítóbb időszak. 
 
A törmelék, amelyet a földről szívott fel a vákuum, sötétre színezi a tölcsér alsó részét. Az összeesés fázisában a tornádó gyorsan gyengül és kerülete is egyre kisebb lesz. Végül a hanyatló szakaszban az energiáját pazarló módon felélő szörnyeteg gyorsan gyengül, majd eltűnik. A szélsebesség a legvadabb tornádókban túllépheti az 500 km/órát. A tornádók átlagos szélessége 400-500 méter. Általában 6-8 km-en át érintkeznek a felszínnel (a leghosszabb ismert tornádónyom azonban 350 km-es), és mindössze néhány percig léteznek.