Húszezer kilométert autózott Sanghajból Birminghambe egy kínai pár, hogy eljussanak a városba, ahol egykor minibuszukat tervezték. Ennél romantikusabb autós túrát nem is kívánhatna a magunkfajta autóbuzi.
A 48 éves Jao Kuo-csen és Csie Vu az utat zarándoklatnak tekintette: járművük egy Sanghajban készült Maxus V80 volt, amelynek “szellemi otthona” Birmingham. Július elsején indultak Sanghajból, és augusztus 26-án érkeztek meg az angol iparvárosba.
    
Húszezer kilométert autóztak! 1
Húszezer kilométert autóztak! 2

Húszezer kilométert autóztak!

Húszezer kilométert autóztak!

Húszezer kilométert autóztak! 7
Húszezer kilométert autóztak! 8
Húszezer kilométert autóztak! 9
Húszezer kilométert autóztak! 10
Fotó megosztása:
Húszezer kilométert autóztak! 11
A Mongólián, Oroszországon, Finnországon, Svédországon, Norvégián, Dánián, Németországon, Hollandián és Franciaországon keresztül vezető utat két évig tervezték. Mindketten abbahagyták a munkát, Csie Vu az amerikai Abbott vállalatnak (a világ egyik vezető gyógyszeripari vállalata) dolgozott, Jao Kuo-csen a Shanghai Money Weekly hetilap sajtófotósa volt. “Családunk és a barátaink azt hiszik, megőrültünk, de mi nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült” – nyilatkozta Csie Vu.
Húszezer kilométert autóztak! 12
A Maxus V80 minibuszt régebben a birminghami LDV-gyár készítette, de a nevet és a szellemi tulajdont 2010-ben egy kínai cég megvásárolta, azóta a modellt Sanghajban gyártják.
    
“Ez volt az oka, hogy Birmingham lett az úti célunk, onnan származik az autónk, az LDV tervezte, ez az otthona” – tette hozzá Csie Vu. Sajnos az LDV régi telephelyét nem találták meg, ugyanis vasútépítési célból időközben megvásárolták, mégis boldogok, hogy eljutottak oda, és Anglia más részeire is kíváncsiak.
A V80-as modellt 2011-ben mutatta be az akkor már kínai tulajdonban lévő LDV. A mikrobusz 7 és 16 személyes kivitelben készül, 2,5 literes dízelmotorja 120, illetve 135 lóerős változatban elérhető. 2012-től már Ausztráliában is forgalmazzák az kisbuszt.
Húszezer kilométert autóztak! 13
Húszezer kilométert autóztak! 14