Hiába tagadod! Ha vezettél már nagyvárosban a reggeli csúcsban, akkor tudod, milyen érzés, mikor minden látható ok nélkül beáll a kocsisor. Csak araszoltok, reggel van, csipás, ködös, kőkemény reggel, olthatatlan vággyal pár perc pihenésért.

Gyomrodban csak pár korty kávé lötyög, indulni kellett, erre mindenki kirajzott eléd. Késni fogsz, pont eléd kéredzkedik be a buszsávban eddig sunnyogó tahó. És ordítasz. Néha csak belül, vagy néha a világra, mint a felvételen hallható kanadai sofőr.


(A szöveg dióhéjban – Szóval felkelsz reggel, boldogan. Munkába indulsz, és dugó vár reggel hatkor. REGGEL HATKOR! Nekem ez…huhh…csak kikészít! Hogy nincs megoldás!!! Bármerre indulsz, egérutat keresve, MINDENHOL CSAK A KI..SZOTT DUGÓ! KI A F..SZ TERVEZTE EZT A VÁROST??? KI TERVEZTE EZT A VÁROST?????)

Megértjük, és jobb is kiengedni így a feszültséget, mint bekattanva egyszerű kispolgárból ámokfutóvá válni, akárcsak a klasszikus Összeomlás című moziban.


Telibe talál, az országúti bosszúálló bizony mindannyiunkban ott lappang, a témakört pedig a Belga zenei formációja is kitűnő stílusérzékkel dolgozta fel – vigyázat, szókimondó szövegek jönnek, gyengébb idegzetűek csak befogott füllel hallgassák!