Az USA-hoz tartozó Massachusetts állam rendőrségének Facebook-oldalán bukkant fel ez a sokkoló fotó. A baleset körülményei könnyen leolvashatóak a képről, az elől haladó teherautó sofőrje nem rögzítette megfelelően rakományát, és horrorfilmbe illő módon pont egy balta volt az első szökevény, ami a mögötte haladó autó szélvédőjében kötött ki.
Vérfagyasztó baleset baltával a főszerepben 1

Szerencsére senki sem sérült meg, a jobb oldalon ülő utast érő sokkhatástól eltekintve nem járt komolyabb következményekkel a vérfagyasztó eset. A felelőtlen teherautó-sofőrt végül megbírságolták, őt egy 200 dolláros csekk (46 ezer forint) fogja emlékeztetni arra, hogy nemtörődömsége mások életébe is kerülhetett volna.

A kép mellé természetesen járt két jó tanács is a rendőrségtől:

1. Bármit bármivel szállítunk, a rögzítésre mindig ügyeljünk, nem csak a repülő balták okozhatnak életveszélyt, egy elszabadult kerti szék sem ártalmatlan, ha országúti tempónál csapódik a szélvédőnek.

2. Ne hajtsunk gyorsan! A balesetet elszenvedő autós túllépte a megengedett sebességet. Ez növeli a becsapódás erejét, valamint kevesebb időt hagy a reakcióra, a hirtelen felbukkanó akadályok elkerülésére.