Bátran kijelenthetjük, hogy Nelson Paviotti személyében megtaláltuk a legfanatikusabb szurkolót, akit valaha láttunk. A civilben ügyvédként dolgozó úriember immár húsz éve kizárólag Brazília nemzeti színeiben jár, azaz minden egyes ruhadarabja a sárga, zöld, kék és fehér kombinációja.
De a Campinas (Sao Paulo állam, Brazília) városában élő drukkernek nem csak ruhái nemzeti színűek, hanem lakásának minden bútora, az ágynemű, a függöny, nem is beszélve a háza előtti járdáról és a garázsban parkoló két Volkswagen Bogárról.
Az egész “őrület” akkor kezdődött, mikor húsz évvel ezelőtt (1994-ben) a brazil válogatott megnyerte a világbajnokságot, ekkor fogadta meg Paviotti úr, hogy ha a csapat megnyeri a tornát, attól kezdve csak brazil nemzeti színeket hord.
“Patrióta vagyok, aki imádja Brazíliát, a szülőföldjét és az itt élő embereket. Reménykedem a szebb brazil jövőben, egy fényesebb jövőben, egy ígéretesebb jövőben, ami jobb életet hoz” – nyilatkozta Nelson Paviotti.
Brazília eddig jól halad a hazai bajnokságon, a csoportjából első helyen jutott tovább. Ma este 18.00-tól ők nyitják a legjobb 16-ot, Chile lesz az ellenfelük, akik eddig a vébé egyik nagy meglepetései közzé tartoznak. Kétség sem fér hozzá, hogy a brazil drukker teljes erőbedobással fog szurkolni.
Ki nyeri a ma esti meccset?
Brazília
1% ()
Chile
1% ()
Döntetlen
1% ()
Nem érdekel
1% ()