A kérdésre, hogy “mit látunk a képen?” joggal vághatja rá mindenki, hogy egy helikoptert. De ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk, hogy bizony itt nincsenek rotorok, és a hidroplánokon kívül nem nagyon ismerünk olyan repülőgépet, amelyik képes a vízen is közlekedni. De akkor mi lehet ez? 
A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. A képen látható jármű sokkal inkább motorcsónak mint helikopter, csak a dizájnt lopták a repülni képes változatról. A Helicat 22 névre keresztelt hullámszelőt a washingtoni (USA) székhelyű Helicat LLC készíti és forgalmazza, akik szerint a katamarán alapokon nyugvó motorcsónak ezzel az áramvonalas, könnyű felépítménnyel sokkal könnyebben tud mozogni a vízen akkor is, ha feltámad a szél, a hullámok pedig megbokrosodnak. Arról nem is beszélve, hogy szinte vonzza az emberek tekintetét. 
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 1
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 2

Ezzel lehetnél igazi király a nyáron

Ezzel lehetnél igazi király a nyáron

Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 10
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 11
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 12
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 13
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 14
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 15
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 16
Fotó megosztása:
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 17
A 22-es modell két személy szállítására alkalmas, és kétfajta motorpárossal rendelhető, 60 és 90 lóerős teljesítménnyel. Az erősebbik változat 70 kilométer/órára tudja felgyorsítani a csónakot, de erős hullámzás esetén is képes stabilan tartani az 50 kilométeres óránkénti sebességet.
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 18
A helikopter-katamarán kombináció 6,5 méter hosszú, 1500 kilogramm, és szándékosan úgy tervezték, hogy utánfutóra felrakva egyszerűen lehessen szállítani. Opcionálisan kérhető rá ajtó is, ami megvédi az utasokat a felcsapódó víztől. A farokrészt úgy alakították, hogy vízsíelőket is tudjon húzni, de jó választás lehet horgászoknak a kifordítható székkel felszerelt változat. 
Ezzel lehetnél igazi király a nyáron 19
A 60 lóerős, Mercury erőforrásokkal ellátott Helicat 22 ára 74 900 dollár (16,6 millió forint), és a gyártó 6 000 dollár (1,3 millió forint) ellenében a világ bármely pontjára “postázza”.