Andrew Duncan közlekedési rendőr tavaly szeptemberben London déli részén végzett sebességellenőrzést, amikor észrevett egy 80 km/órával közeledő Volkswagen Golf GTI-t. Kilépett az úttestre, és intett az autósnak, hogy húzódjon félre, ám az fékezés és irányváltás nélkül nekihajtott. A 47 éves rendőr több méter magasra repült az ütéstől, súlyos sérüléseibe két nap múlva belehalt. 

Az autót vezető 25 éves Gary Cody lassítás nélkül tovább hajtott, noha autójának szélvédője összetört. Csak másnap adta fel magát a rendőrségen. 
Két gyermeket hagyott maga után Duncan rendőr. Jobb oldalt a gázoló.

Két gyermeket hagyott maga után Duncan rendőr. Jobb oldalt a gázoló.

Két gyermeket hagyott maga után Duncan rendőr. Jobb oldalt a gázoló.


A fiatal kora ellenére már nem kevesebb, mint 88 alkalommal őrizetbe vett és 35 ízben elítélt férfi pere tavaly decemberben kezdődött meg. Kiderült, a férfi néhány héttel korábban vette az autót, ám biztosítása érvénytelen volt, mivel büntetett előéletéről nem számolt be a biztosítónak. 
Cody elismerte, hogy ő vezette az autót, de azt mondta, kiugrott elé a rendőr, nem volt ideje fékezni. Ezzel szemben az előzetesben őreinek azzal hencegett, hogy az egész világ őt nézi a tévében, mert “kicsinált egy zsernyákot”, és nem izgatja magát a börtön miatt, majd tévét néz. 
A bíróság megvetően beszélt az elkövetőről, ám a brit törvények értelmében csupán gépjárművel történő, halálos kimenetelű veszélyeztetés miatt ítélhették el. “Ez felháborító” – mondta egy tiltakozókból álló csoport vezetője “ha bármi más eszközzel ölte volna meg azt a rendőrt, harminc évet kapna a rács mögött.” Gary Cody így már négy év múlva kérvényezheti szabadon bocsátását.

Ezt is nézd meg – Melyik volt a keleti blokk legszebb autója? Íme a TOP 10 (kattints a képre)

Nyolcvannal, fékezés nélkül gázolta el a rendőrt 3