Quentin Tarantino az egyik legmegosztóbb hollywoodi rendező, filmjei mindig nagy port kavarnak, főleg szókimondóságuk és sokszor gyomorforgató jeleneteik miatt, de valahogy mégis olyan egyedi látásmóddal nyúl a témákhoz, hogy garantált a kasszasiker.
Tarantino rendezte a 2007-es “Halálbiztos” című filmet, ami Grindhouse* “stílusban” készült, a főszerepet pedig Kurt Russell és Zoe Bell játszotta. A film vegyes kritikákat kapott, és a rajongókat is jobban megosztotta, mint eddig bármelyik film, ami az amerikai rendező kezei közül került ki. Ugyanakkor dicsérték Kurt Russell játékát és karakterének kidolgozottságát.
A filmnek volt autós főszereplője is, egy 1970-es Chevrolet Nova, Stuntman Mike (Kurt Russell) koponyával díszített járgánya. Összesen hét darabot használtak a forgatáson a Novából, és mára mindössze egy példánya maradt meg, amit most az ebay-en kínálnak eladásra, 39 000 dollárért (9 millió forint). 
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 3
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 4
A motorház alatt az a Chevy 350-es V8-as blokk található, mint amit abba a Maseratiba építettek be, amiről éppen ma írtunk. 
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 5

Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 6
Az autó egyébként teljesen üzemképes, rendszeresen használták és szervizelték, viszont forgalomba nem helyezhető az átalakítások miatt, így a leendő tulajdonos csak versenypályán próbálhatja ki, milyen érzés egy Tarantino-filmben “szerepelni”.
A Grindhouse nem stílus és nem műfaj, hanem gyűjtőfogalom. Bizonyos illegális vetítéstípusokra használták először (Amerikában), aztán a hatvanas-hetvenes években a B (C, Z) kategóriájú szennyfilmeket vetítő, rosszhírű környéken tanyát ütő mozikat hívták így, ahol kizárólag felnőtteknek vetítettek filmeket, az ösztönökre és a zsigerekre ható egyszerű és primitív filmeket, melyeknek egyetlen célja volt: felcsigázni és kielégíteni a nézőket, adrenalint pumpálni beléjük és sokkolni őket, akármivel, de lehetőleg a legbizarrabb és legelvadultabb témákkal, amik kiszorultak a kultúra más területeiről, és okkal. – filmvilag.hu