Quentin Tarantino az egyik legmegosztóbb hollywoodi rendező, filmjei mindig nagy port kavarnak, főleg szókimondóságuk és sokszor gyomorforgató jeleneteik miatt, de valahogy mégis olyan egyedi látásmóddal nyúl a témákhoz, hogy garantált a kasszasiker.
Tarantino rendezte a 2007-es “Halálbiztos” című filmet, ami Grindhouse* “stílusban” készült, a főszerepet pedig Kurt Russell és Zoe Bell játszotta. A film vegyes kritikákat kapott, és a rajongókat is jobban megosztotta, mint eddig bármelyik film, ami az amerikai rendező kezei közül került ki. Ugyanakkor dicsérték Kurt Russell játékát és karakterének kidolgozottságát.
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 1
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 2

Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó!

Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó!

Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 14
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 15
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 16
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 17
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 18
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 19
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 20
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 21
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 22
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 23
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 24
Fotó megosztása:
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 25
A filmnek volt autós főszereplője is, egy 1970-es Chevrolet Nova, Stuntman Mike (Kurt Russell) koponyával díszített járgánya. Összesen hét darabot használtak a forgatáson a Novából, és mára mindössze egy példánya maradt meg, amit most az ebay-en kínálnak eladásra, 39 000 dollárért (9 millió forint). 
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 26
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 27
A motorház alatt az a Chevy 350-es V8-as blokk található, mint amit abba a Maseratiba építettek be, amiről éppen ma írtunk. 
Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 28

Van halálbiztos autó? Igen, és most eladó! 29
Az autó egyébként teljesen üzemképes, rendszeresen használták és szervizelték, viszont forgalomba nem helyezhető az átalakítások miatt, így a leendő tulajdonos csak versenypályán próbálhatja ki, milyen érzés egy Tarantino-filmben “szerepelni”.
A Grindhouse nem stílus és nem műfaj, hanem gyűjtőfogalom. Bizonyos illegális vetítéstípusokra használták először (Amerikában), aztán a hatvanas-hetvenes években a B (C, Z) kategóriájú szennyfilmeket vetítő, rosszhírű környéken tanyát ütő mozikat hívták így, ahol kizárólag felnőtteknek vetítettek filmeket, az ösztönökre és a zsigerekre ható egyszerű és primitív filmeket, melyeknek egyetlen célja volt: felcsigázni és kielégíteni a nézőket, adrenalint pumpálni beléjük és sokkolni őket, akármivel, de lehetőleg a legbizarrabb és legelvadultabb témákkal, amik kiszorultak a kultúra más területeiről, és okkal. – filmvilag.hu