Az USA Pennsylvania államának Versailles nevű településén (nem vicc, és még további hét Versailles is van az Egyesült Államokban) január első teljes hetében egy törékeny testalkatú, fiatal szőke nő lépett egy bevásárlóközpontban működő bankfiók pénztárablakához, és egy, a pénztáros orra alá dugott cetlin a húszdolláros bankjegyeket követelte a kasszából. Miután megkapta az ott lévő mind a tizenhat darab pénzjegyet, kemény 320 dolláros (70 000 Ft) zsákmányával távozott. 

A helyi rendőrség a riasztást követően perceken belül kiszúrta a menekülő nő kocsiját, és amikor utolérték, megdöbbenve fedeztek fel a hátsó ülésen egy kétéves forma kisfiút. A gyermek a 25 éves gyanúsított, Sarah Vercauteren kisfia, és a jelek szerint a kocsiban várta ki, amíg anya pénz vesz ki a bankból. Ez eleve aggályos, de tekintve, hogy a bankrablás idején -20°C körüli hőmérsékleteket mértek a környéken, gyakorlatilag életveszélyes gyermekbántalmazásnak tekinthető, így a bankrablás mellett emiatt is felelnie kell majd a bíróságon. 
Sarah Vercauteren története azonban ezzel még nem ér véget. A nő ugyanis az alternatív pénzszerző körút (először egy étteremben próbálkozott, sikertelenül) előtt egy motelben heroint fogyasztott, szintén gyermeke jelenlétében. 
Felmerülhet a kérdés, miért nem hagyta mondjuk nagyanyjánál a kicsit erre az időre. A válasz vérfagyasztó: azért, mert pár nappal korábban egy kalapáccsal saját otthonában agyonverte a nagyit. 
A kép jobb oldalán látható házban történt a bestiális gyilkosság

A kép jobb oldalán látható házban történt a bestiális gyilkosság

A bankrablástól teljesen független nyomozás szerint Sarah Vercauteren azon veszett össze 51 éves édesanyjával, hogy használhatja-e annak autóját. A vita hevében a lány felkapott egy kalapácsot, és tizennyolcszor sújtott le saját anyjára. Ezt követően megkötözte és a fürdőszobába cipelte annak testét, majd amikor észrevette, hogy anyja még él, megfojtotta az 51 éves asszonyt. 
Mondani sem kell, a 2011 márciusában született kisfiú itt is jelen volt, hiszen ők hárman együtt éltek a nagymama házában.
Sarah a következő napokban hamis sms-eket küldött anyja telefonjáról, hogy fedezze magát; a holttestet az áldozat külön élő férje fedezte fel néhány nappal később. 
Az összetett ügy első tárgyalására ezen a héten pénteken kerül sor.
Anya, nagyi és unoka, 15 hónappal a gyilkosság előtt

Anya, nagyi és unoka, 15 hónappal a gyilkosság előtt