Őszintén szólva én Bud Spencer és Terence Hill vadnyugati filmjeiben hallottam utoljára a marhatolvaj kifejezést, azonban úgy tűnik, ez még manapság is létező bűnözési ágazat, csak kicsit bonyolultabb, mint a cowboyok idejében. Akkoriban elég volt pár jól képzett lovas, és akár egy egész csordát ki tudtak terelni a karámból, manapság viszont a bűnözök inkább autókkal közlekednek, amivel az a gond, hogy nem sok lábasjószág fér bele.
A maláj marhatolvajok azonban maximálisan kihasználták a rendelkezésükre álló teret, elképesztő módon négy tehenet is be tudtak tuszkolni az autójukba. Egyet a csomagtartóba, hármat pedig az üléseken helyeztek el, így az autóban csak a sofőrnek maradt hely, tettestársai motorral követték. 
Vajon hány tehén fér el egy autóban? 3
A jármű nem bírta a terhelést, az egyik autópálya fizetőkapujánál megadta magát, és szó szerint összeroppant. Mindössze néhány kilométerre jutottak a farmtól, ahonnan eltulajdonították a jószágokat. A tolvajok elmenekültek a helyszínről, mire odaértek a rendőrök, és még azóta sem akadtak a nyomukra.