Az ötvenöt éves Steve Simonar negyed évszázada vezet baleset nélkül. Nem rossz statisztika, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy nincs karja. Egy sem. Autóit átalakíttatja, bal lábbal, egy tárcsát forgatva kormányoz, az önindítót és a sebességváltót jobb lábbal kezeli. Egy dolgot azonban nem tud megtenni: a biztonsági övet csak segítséggel tudná be- és kikapcsolni, ezért ha valaki előzékenyen bekötné, azzal a törvény szerint szabad mozgásában korlátozná. 

Ezt az érvelést huszonöt éven át minden egyes alkalommal megértették azok a rendőrök, akik megállították a kanadai Saskatoon városában élő férfit. Egészen idén áprilisig, amikor is egy járőr 175 kanadai dollár (35 ezer Ft) bírságot rótt ki rá a be nem csatolt biztonsági öv miatt. 
A férfi természetesen panasszal élt a szerinte jogtalan és etikátlan viselkedés miatt, a rendőrség viszont úgy érvelt: Simonar úrnál nem volt orvosi igazolás az állapotáról, ezért nem vehették figyelembe indokait. 
“A bírság nem érdekelt volna, a bocsánatkéréshez azonban ragaszkodom” – mondja Simonar, aki 1985-ben, egy hajóbalesetben elszenvedett áramütés következtében veszítette el mindkét karját. 
A férfi a bírósághoz fordult sérelmével. Ott a bírság eltörléséről határoztak, és ezzel a rendőrség a maga részéről lezártnak tekintette az ügyet. Simonar úr azonban a mai napig várja a levelet az őt megbírságoló rendőrtiszttől. 
“Ez nem csak rólam szól – én képes vagyok vigyázni magamra, de sokan vannak, akikért nem áll ki senki.”