Néha szidjuk, néha szeretjük, de tény, hogy az autós mozik között üde színfolt a Halálos iramban sorozat. A legborzasztóbb rész szerintem a Tokiói hajsza volt, de a többi egy másnaposan végigszenvedett vasárnap zárásaként mindig jó szórakozás. A második részben nagyon hiányzott Vin Diesel, számomra azonban kompenzált egyik kedvenc autóm, a Nissan Skyline R34, amit a készítőknek sikerült az ízlésesség határain belül tartani. 
A Halálosabb iramban halálos replikái 3
Minden idők legjobb Skyline GT-R-ének tartják az R34-es modellt, és én osztom ezt az álláspontot. 1999-től 2002-ig gyártották az R34 GT-R-t, amit a Halálosabb iramban moziban kék neonnal, és egy kis nitróval turbóztak fel, na meg persze egyedi festéssel. Az autó 7,5 cm-rel rövidebb elődjénél, az R33-nál, ezáltal növekedett a mozgékonysága. A több mint 1500 kilogramm súlya ellenére is, úgy repeszt, mintha puskából lőtték volna ki, köszönhetően a 2,6 literes, 280  lóerős RB26DETT motornak. 
A film rajongói erre az ezüst Skyline-ra vágynak a legjobban, még akkor is, ha a sorozat összes részét vesszük alapul. Próbálja mindenki a saját módszerével és a képességeihez mérten megalkotni a főhős, Brian O’Conner autóját, azonban sokszor előfordul, hogy nem éppen a legjobban sülnek el a dolgok. 
A Halálosabb iramban halálos replikái 4
A Halálosabb iramban halálos replikái 5
A Halálosabb iramban halálos replikái 6
A Halálosabb iramban halálos replikái 7
Itt még nincs vége! Kattints a képekre és megnyílik a galéria.
Kénytelen voltam a végére berakni a videót, ami csak a film DVD-változatának extráiban szerepel. Ebből kiderül, hogy az exzsaru O’Conner, miként válik elismert, illegális utcai versenyzővé. Ugye milyen izgi? :)