Az autósportban kevés olyan hálátlan feladat van, mint a rally navigátoré. Nem élvezheti a futamot, egész úton egy papírlapot kell bámulnia és felolvasnia a pilótának, hogy milyen a következő kanyar vagy akadály, mindezt pokoli tempónál. Egy esetleges szerencsétlen baleset is meglepetésszerűen éri, ha nem pont kifelé néz az ablakon. A legrosszabb pedig az, hogy a pálmát általában a vezető ülésnél izzadók aratják le és a címlapok is róluk szólnak. 
Azonban bő a egy hete az Argentínában megrendezett Campo Viera ralin, Mauricio Sainz navigátorból (Sebastian Llamosas csapattársából) igazi hős lett, mikor egy meghibásodás elhárítása végett kiült a motorra és így be tudták fejezni a versenyt. 
Nem kis kockázatot vállalt Sainz, hiszen az autó van ahol több mint 100 kilométer/órás sebességgel száguldott. A rendes versenytempó sokkal több lett volna, de a sofőr nem akarta megölni csapattárást, és ő is csak úgy látott ki, hogy kihajolt az ablakon, hiszen a motorháztető fel volt nyitva. Enyhén szólva sem ez a kombináció az ideális versenyzéshez, de megoldották ügyesen. 
A probléma forrását a fojtószelep meghibásodása okozta, ezért pattant fel a bátor férfi a motorra és megpróbálta kézzel szabályozni azt. Sikerült is neki és még a versenyből sem zárták ki őket.