Már csak egy hónapot kell várnunk, hogy megvegyük a kukoricát, a literes kólát és izzadó tenyérrel izguljuk végig a történelem talán legjobb Forma-1-es filmét, a RUSH-t (Hajsza a győzelemért).
A film körül már akkora a felhajtás, hogy úgy érzem nem csak a Forma-1 rajongók vágják a centit a szeptemberi premierig, hanem az igényes filmrajongók is. Azonban, ha valaki most értesülne a dologról, annak gyorsan elárulom, hogy egy életrajzi alkotásról van szó, ami az 1970-es évek F1-es világába vezeti a nézőket. Azon belül is Niki Lauda – akit Daniel Brühl alakít – történetébe, aki 1976-ban olyan balesetet szenvedett, amely kis híján az életébe került, ám néhány héttel később már újra a kormány mögé ült, hogy legyőzze riválisát, James Hunt-ot, akit a manapság nagyon felkapott Chris Hemsworth (Thor, Bosszúállók) játszik.
A film legfrissebb előzetese a playboy életstílust folytató pilótát, James Hunt-ot mutatja be.
A versenyző nem csak a filmvásznon, de a való életben is hasonló temperamentummal megáldott fiatalember volt, akit Chris Hemsworth az eddigi jelek alapján remekül alakít. A filmet egyébként az a Ron Howard rendezte, aki az Angyalok és démonok sikeréért felelős, forgatókönyv írónak pedig Peter Morgant választották (Az utolsó skót király, Frost/Nixon). 
Éppen ma töltötték fel a TV-k képernyőjére szánt beharangozót is. 
Íme az eredeti Niki Lauda baleset, utána pedig James Hunt 1976-os Japán Nagydíjon megszerzett világbajnoki címéről rögzített korhű közvetítés.