Sötétkék totemoszlopok lepték el az uszoda környékét is

Sötétkék totemoszlopok lepték el az uszoda környékét is

Sötétkék totemoszlopok lepték el Óbudát


A minap a szerkesztőség felé hajtva tűnt fel, hogy szép, szögletes dobozok állnak az út szélén. Nem, nem a karácsonyi maradék került utcára, hanem díszes új parkolóóráknak örülhetnek az itt lakók. Pár hónapja már annak is sejthető volt, hogy valami turpisság készül, aki nem olvas autós híreket, hiszen az összes parkolóhelyet akkurátusan felfestették hófehér festékkel.

Ugyan a még nejlon alatt szunnyadó automatákon olyan tájékoztatás olvasható, miszerint február 4-től kapcsolják csak be az önkormányzati pénznyerőket, de a BKK weblapja szerint már elméletben most is fizetős ez a környék.

A kerületben páran biztos örülnek majd neki, hogy az eddig P+R parkolóként üzemelő városrész talán kevésbé lesz zsúfolt, bár a parkolási engedélyek beszerzése nekik is okoz majd kellemetlenséget. (Ügyintézés, sorban állás, illetve ha több autó is van a családban.)

A 08-18 óra között fizetős övezetek díjai:

Fizetős parkolás a II.kerületben is 2

Az új, II. kerületi részek mellett még számos új helyen futhatunk bele fizetős övezetekbe, ahol eddig ingyen parkolhattunk. A legutóbbi fizetőövezet bővítésről részletesen itt olvashatnak.

A parkolóhelyek felfestésével kezdődött minden

A parkolóhelyek felfestésével kezdődött minden