Mikor a Hungaroring felé kaptattam, hogy ínszakadásig fényképezzem a Ferrari Racing Days vasárnapi futamait, különös, borzongató morajlás ösztökélt gyorsabb tempóra. Tudtam, egész nap zajlik a verseny, de mégis közelről akartam hallani a versenyre kihegyezett maranellói motorok üvöltését.

Akinek volt szerencséje ilyen élményhez, tudja hogy mennyire hat az olasz boszorkányság az agyban fortyogó kemikáliákra. Ez túlmutat a mérnöki munkán, hiába dolgozik seregnyi vájt fülű, jól képzett szakember az Audi R8 akusztikáján, a végeredmény túl steril, hiányzik belőle valami megmagyarázhatatlan plusz.

Ez a plusz viszont tetten érhető a következő videóban, ahol a legendás monzai versenypályán megy pár kört a legújabb versenygép a Ferrari 458 Italia Challenge. Bár külső szemlélőként nem tűnik eszeveszettnek a tempó, a vörösen izzó Brembo karbon-kerámia féktárcsák árulkodnak, nem sétakocsikázásról van szó.


 Az 570 lóerős V8-as kerek két másodperccel tud jobbat a fioránói tesztpályán elődjénél, az F430 Challenge változatánál, és szerencsére minden ízében Ferrari, reméljük hamarosan a Hungaroring aszfaltján is látunk belőle!